2013-12-17

12. Om en fågel kvittrar i skogen...

Min arbetskompis berättade att domherrarna har kommit fram till hennes fågelbord. Tänk om man fick se sånt inne i stan. Det hade varit så trevligt för de är ju så fina.

Hursomhelst fick domherrarna mig att tänka på ytterligare dumheter som behöver vara färdiga. Så styrkt av visa ord så tog jag tag i saken så snart det gick. Ska man göra något korkat så ska man göra det ordentligt, eller hur?

2013-12-15

11. Nu tändas tusen lysdioder

Mörkret kryper lätt in i min själ. Den är mörk till att börja med men det blir tyngre på hösten när ljuset försvinner. Naturligtvis är det många fler som dräneras under den mörka årstiden, men det är svårt att veta hur andra har det. Vintern är mörk, javisst, men snön reflekterar det lilla som finns. Det blir ändå aldrig så mörkt som under hösten.

10. Julböcker

Nu har det hänt. Jag har officiellt blivit knäpp. Vad gör man inte för dumheter för kärleken?

2013-12-10

9. Kippar efter tid

Fick sovmorgon i helgen. Vaknade vid kvart i sju av att naturen gjorde sig påmind. Det var svalt i lägenheten, bara sjutton grader. På toaletten räcker det lilla elementet för att hålla en lagom temperatur hela tiden och det var skönt att sitta där och gnugga sömnen ur ögonen i lugn och ro. Helgerna innebär också att man kan återvända till den mjuka bädden och det varma täcket. Det var också skönt, särskilt som det var så kallt ute att det märktes härinne också. Det var -28 när det var som kallast. Värmepumpen räcker ned till -22, ungefär. Sedan blir det kyligt inne.

2013-12-08

8. Inspiration från TV

Såg julkalendern i SVT nu på morgonen. Den är faktiskt riktigt bra. Hedenhösarna har riktigt kluriga tankar om nutiden, vilket känns skitbra. Avsnittet häromdagen bjöd på sockerkick och sockerkrasch. Det blir roligt att höra lillans kommentar om det.

7. Kärleksfylld julshopping

När det är kallt är det bra att ha bra kläder och när man ska skaffa bra kläder är det en fördel om det är kallt ute.

Så med ett öga på väderleksrapporten på datorn och ett öra mot mobilen så bestämde vi att åka på shopping, lillan och jag. Det var passande väder för det, nästan tjugo minusgrader och så.

2013-12-06

6. Söderut och österut

Det var ganska länge sedan nu. Kören som jag deltog i sjöng afrikanska sånger i kyrkor i grannskapet. ...och ganska långt bort också. Vi tyckte om att sjunga och gjorde det rätt bra också. Vi sjöng jämt. En av resorna hade vi sjungit i en kyrka utanför go'a Göteborg och var på väg hemåt med spårvagn. Vi kunde inte ens hålla oss där utan bjöd spårvagnspassagerarna på en extraföreställning helt spontant. Vi började tyst men uppmuntrades av de övriga att öka volymen. Till slut var det en kille som fått nog.

2013-12-05

5. Fålar fem

Det är roligt att se lillan på ridskolan. Det är en speciell stämning där och tjejerna i gruppen har börjat bli rätt samkörda. Det märks när de väntar på att gruppen före ska bli klara med sitt pass.

2013-12-04

4. Julgott i bitar, lådor och burkar

Det har blivit hög tid att skaffa ingredienserna till allt det där goda som man ska ha till jul (och nyår och kanske till och med min födelsedag). När man köper det goda som ingredienser så får man dubbelt så roligt. ...och i mitt fall så kanske det kan räknas som några få änglaören.

Försöker få ner intaget av godis och kompenserar det genom att uppmuntra folk att baka åt mig. Mitt ex, exempelvis, är en fena på att göra godis och baka allehanda gotter. Troligen har det sin grund i att hon har haft en sjukdom som har med blodsockernivåer att göra, och har haft den sedan barnsben. Förutom det så samlar hon på kok- och bakböcker. Ni börjar förstå vartåt det här lutar, eller hur?

2013-12-03

3. Julmust från norr

Det sägs att tomten bor i norr. En del säger att han bor på Tomteland här i Sverige. Andra säger att han bor i ett litet fjäll som heter Korvatunturi i Finland. Ytterligare andra menar att han bor i norra Kanada. Det må vara hur det vill med den saken. Bara en sak är säker. Om han bor på nordpolen så måste han flytta inom de närmaste decennierna.

2013-12-02

2. Grymt julbordskoma

Idag är det julbord. Det är måbragruppen på jobbet som bjuder. Flera år i rad har vi ätit i personalmatsalen med den äran men i år bjuds det på professionellt julbord istället. Hoppas det blir lika bra som i matsalen. Det är väl bara att gå dit och hoppas, antar jag.

2013-12-01

1. Tror på änglar i juletid

Försöker plocka poäng hos julänglarna. Naturligtvis inte för egen räkning eftersom det liksom är omöjligt. Det är billigare och antagligen enklare att få det man vill ha genom att plocka poäng hos sina nära och kära.

Det är bara mer sport att plocka poäng för andras räkning. ...och de kommer att behövas i år.

Japp, jag har valt julönskning även i år. ...och nej, man kan inte avslöja önskningar.